Wijnsteenzuur 100g

€ 4,30
Omschrijving

Wijnsteenzuur, ook bekend als tartaric acid, wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (vaak in combinatie met bakzout), stabilisator van eiwit en voor het versterken van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Verder voorkomt het kristalisatie van suikerstropen en verkleuring van gekookte groenten.

Niet te verwarren met Cream of Tartar. Wijnsteenzuur word voornamelijk gebruikt om bijv. jam te conserveren en eiwit te conserveren na het bakken. Wordt ook gebruikt voor Boiling Icing (merengue schuim).

Ingrediënten: wijnsteenzuur (E334).

Allergenen: glutenvrij

Inhoud 100 gram

Naast de uitstekers om zelf koekjes te bakken maken wij ook gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.